valbefinnande.blogg.se

En blogg om min väg till något större

HAHA?

Kategori: Vardag

Jag har så mycket att skriva och skrika om att mitt huvud sprängs. Mitt huvud skriker och denna veckan har gått SÅ snabbt... Hela veckan har bara svischat flrbi och jag har knappt sovit eller heller för den delen kunnat andas... Min ångest är påtaglig, jag går runt och det blir mer och mer verkligt att jag faktiskt inte kommer bo hos mamma någonsin mer... Det är bara få som vet, resten tror att allt är som vanligt. Min klump i magen består och då och då fäller jag nån tår. Trashy text...
 
haha nä men nu står det still i huvudet igen. är helt slut, i kropp och själ, känner mig fet som en säl... nejnejnänä nu får jag fan sluta... HAH

Söndrig

Kategori: Vardag

Denna dagen har varit krävande. Var på brunch hos min kusin som fyllde åtta, mamma var också där.. Det slutade med att jag sprang därifrån gråtandes efter en timme! Jag har skrivkramp, kommentera vad jag ska skriva om så gör jag det. Slut på idéer... Pussar till er fina!
 

Inget vettigt

Kategori: Personligt

Idag har jag inget vettigt att skriva, jag har varit sömnlös i några nätter för att jag är rädd helt plötsligt. Osäker och rädd. Har bett till Gud att ge mig styrka och mod att komma över det. Men jag är vettskrämd. Har haft grov ångest de nätterna, hjärtklappning och magont. Kul.... Har några blogginlägg som är vettiga som väntar. Hoppas att jag får ro till att skriva imorgon. Livet känns segt just nu men försöker vara positiv och glad på utsidan. Inuti skriker jag. Mitt huvud skriker....

Uttråkad

Kategori: Vardag

Blev helt plötsligt uttråkad och rastlös...? Röksugen? Fan vet jag men konstig känsla... Jag har suttit och försökt få en vettig struktur på min novell som ska vara inlämnad nästa vecka. Jag ska försöka skriva en kostplan till kära Felicia som aldrig följer sina planeringar och när jag ändå håller på ska jag skriva en bugdet. Kanske dags att bryta mönstret? För mycket krav och för lite tid...
 
Snart ska jag hasa mig iväg för lite magdans, ska bli kul fast att jag inte övat koreografin...
 

Svullen

Kategori: Vardag

På väg till skolan nu, ska antagligen möta upp min kära N snabbt och kramas. Min studiedag imorgon är välbehövlig, jag har massa att ta itu med: plugg och massa andra saker. Jag ska försöka känna nuet och ta en sak i taget så att det inte blir så förvirrat. Har bara Svenska och engelska idag så det blir Chill!

Godmorgon på er, hur är det? ❤

Jag överlever allt, hösten också

Kategori: Vardag

Den händer så himla mycket just nu, jag vet knappt var jag har huvudet. Varje dag är en ny känsla och en ny utmaning. Jag kan inte sova för kroppen, hjärtat och min kära hjärna går på helvarv. Jag behöver börja övningsköra, skaffa deltidsjobb, hantera mitt liv som det är nu, bo någon annanstans, komma ikapp med plugget, skriva skriva skriva, vara hälsosam, träffa kompisar, träffa den lilla familj jag har, träna, hålla uppe min utbildning alltså baka, laga mat och utveckla det... Utvecka min musik. Ja allt. Jag vill göra allt, ha tid för allt och överleva allt.
 
Dagen i skolan idag har bestått av trötthet och matlagning. Olle, min varmkökslärare körde med oss lite och stressade upp oss lite eftersom det var sista dagen i varmköket. Jag har inte kunnat sova natten till idag så det blev jobbigt för mig men när jag såg resultatet glida ut till servisen var allt värt det. Det var som att ta ut en helt perfekt kaka ur ugnen eller som att skriva sista raderna på sin nya låt. En underbar känsla, faktiskt den känslan jag jagar alltid.
 
Tiden verkar gå långsammare nuförtiden, jag har mer tid över till att andas och tänka på mig själv. Jag kan tycka igen, ingenting styr mig mer än min vilja även om min osäkerhet oftast tar övertaget. Det är dags för min tid nu, även om det inte gått in i mitt huvud än så är jag fri från min mamma nu. Det är inte hon som bestämmer längre, jag har tagit övertaget och jag har makten nu. Jag ska bara bli fri från mina egna demoner också...
 
Efter skolan åkte jag och pappa iväg för att köpa en dator. Det gjorde vi också, jag fick det bästa av det bästa (nä inte MAC för de kostar skjortan och lite till) utan en PC med den bästa prestandan man kan få. Efter det frågade pappa om jag ville följa med på middag och det gjorde jag. Jag fick träffa mina bröder igen, se min pappa och min pappas fru K skratta och busa tillsammans. En helt annan energi kring de och i hela atmosfären nu än det var innan och det är så skönt att känna att jag har en pappa igen. Jag fick krama mina små lil-tottar till bröder och käka GOD mat. Jag, pappa och K fastnade sedan i ett snack om livet till en kopp kaffe... Det är skönt att jag börjar komma ur mitt skal, jag kan prata med min pappa igen och poletten har trillat ner varför det varit så besvärligt innan. Sedan försvarar jag inte att han inte hört av sig alls på så länge, så så många gånger men jag fattar vad det är som har gått fel... Det är skönt att veta vad orsaken är så att man kan åtgärda problemet. Pappa är en helt annan människa och jag ser hans godhet nu... Inte bara det som gör mig rädd...
 

Nu är jag hemma iallafall, fy helvete sikket jävla väder det är...
 
Nu ska jag sova och planera, inte nödvändigtvis i den ordningen haha...
 
 

Morsning korsning

Kategori: Vardag

Kunde inte somna i natt. Har sovit oroligt med katten på magen.... Nu är jag på väg till skolan, idag är det köket! Har gjort av med menyn man får varje vecka, har inte pluggat någonting och jag känner mig allmänt back och seg... Hoppas dagen blir bättre än jag tror.... Godmorgon på er <3

Konstig känsla

Kategori: Vardag

Denna dagen blev inte som jag trodde att den skulle bli. Jag har känt oförväntade känslor och fyllt ett annat behov som varit tomt länge... Morgonen började bra, ni vet den spillda mjölken?

Senare tog jag iväg mig till stan och träffade en rar vän A, den som är en riktig, äkta, skön och så så underbar vän som är så bra att vi inte behöver sätta etikett på om vi är "bästa" vänner, "goda" vänninor eller "coola" brudar... Vi har kul tillsammans, vi skrattar, pratar allvar och kollrar bort oss i det eviga snacket om killar..... Vi hade det supertrevligt, det känns som att det enda jag gjort idag är att fika och att äta, dock slank det bara ner en te med laktosfri mjölk och honung, en liten mocka-latte och hot wings på Mc Donalds. Ush jag måste bli nyttigare!
 
När jag senare var på G hem så bestämde jag och min saknade vän N att vi skulle ses. På bussen tillbaks till stan skakade jag och jag var tre millimeter från tårar hela tiden. När jag fick se henne komma cyklandes så värmdes mitt hjärta, åh jag hade saknat henne så! Vi skrattade och jag grät inombords för det var sån lättnad att se henne igen efter en månad. Innan i nian var vi som ler och långhalm. Det gick inte en dag utan att vi var med varandra. Vänskap som förändras är det värsta som finns, verkligen... Jag berättade för henne vad som hänt och hon hade tårar i ögonen. Jag fick dåligt samvete, ville inte dra ner henne i skiten. Vi pratade allvarligt, roligt och jag låg i hennes famn. Min andra hälft som jag så tappert får klara mig utan den största tiden av mitt liv framöver. Fy helvete vad orättvist. Klumpen av tårar som fastnar. 
 
Jag ville inte säga hejdå till henne, ju mer jag var med henne desto mer saknade jag hennes och min vänskap och hennes mjuka famn. Åh N.
 
Jag pratade med mamma för första gången sen jag flyttade och hon slutade inte pressa med all sin vikt på alla mina ömma punkter... Ärligt talat så mådde jag fruktansvärt illa när jag fick höra hennes röst och jag blev bara arg. Allting kändes ju konstigt. Konstigt att det gjorde det?
Jag bor hos en främmande familj för att min mamma inte är kapabel att ta hand om mig. Det gör svinont, det svider och vrider i innersta delen av mitt hjärta. Det är ju inte så det ska vara, ellerhur?
 
Det blandat med att komma hem till jour-huset och att hundarna skällde på mig, att ingen var hemma och hälsade gjorde att jag stapplade upp på mitt rum och fick ångest. Jag är för tjock, jag är för dålig, jag kämpar inte tillräckligt, jag är inte tillräckligt pigg, söt, snäll eller någonting. Känner mig otillräcklig och äcklig.
Fan.
 
Kvällen slutade bra iallafall, hela familjen samlades för kvällsmat och sen för X-factor och BECK. Fy fan vad jag skrek... BECK är AS-LÄSKIGT!
 
 
 
 

Skrik inte över spilld mjölk

Kategori: Vardag

Jag sover skönt i min nya säng, drömmer mycket dock. Katten Emma väckte mig halv sju och ville ut sen somnade jag om till kvart i nio. Sådana enka saker som att tassa ner för trappan in till TV rummet på en söndag har jag inte gjort sen jag var lycklig, ca år 2008. Jag har glömt bort hur det är att bara "vara" en söndagsmorgon.
 
D gjorde pannkakor till frukost och jag åt de med glädje och vi skrattade tillsammans. Konstig känsla att känna lugn med en "främmande familj".
En sak som gjorde att jag ville springa upp och knappa på datorn var att deras son D spillde ut ett glas mjölk och vad jag har för erfarenhet av reaktionerna som kommer när man spiller mjölk är kanske inte så jäkla normala. Min pappa hade skrikit  på mig och frågat varför jag var så klumpig och vad det var för fel på mig... Min mammas reaktion hade inte varit bättre, hon hade börjat skaka och slita sig i håret och jämra sig. Sen hade hon stannat upp och inte vetat vad hon skulle göra... Jag speglade mammas reaktion där vid bordet, automatiskt började min kropp skaka och jag räckte dem en servett på tre röda sekunder. Reaktionen från familjen var lite annorlunda. De sa bara ett lågmält oj, sen räckte de varandra servetter och fortsatte prata som vanligt. Ingenting hände. Alla dessa år som jag trott att spilla mjölk var en stor sak och dessutom en jobbig sak som framkallar dåliga sidor hos mina föräldrar. Min analyserande hjärna stannade upp dessa sekunderna när jag märkte att reaktionen (den alldeles normala) reaktionen för att spilla mjölk var att torka upp skiten och sen går livet vidare. Livet går vidare. Även om man spiller lite mjölk...
 

En kväll av hopp

Kategori: Vardag

Jag kommer hem till stationen och min jour-pappa ska köra direkt till ett kalas. Vi pratar lite och jag märker hur nervositeten och osäkerheten släpper mer och ersätts med en slags trygghet. D hade bara sagt att vi skulle stanna en liten stund på tårta men när vi kom dit så var det uppdukat med grillat och potatis-sallad. Jag åt av det, och min jour-mamma M pratade lugnt och fint med mig medan hon rörde mig på armen för att få kontakt med mig. Hon tyckte vi kunde sätta oss i soffan för att prata lite och hon bad mig berätta om min situation. Jag berättade så kortfattat det gick om min situation hemma, hon nickade förstående och frågade sedan om mina drömmar. "Jag vill bara ha lugn och ro." Sa jag. Ingenting annat har jag önskat mig de senaste tre åren. Jag har fått guitar-hero, en ny platt-TV, mer kokböcker men det där jag egentligen önskade mig verkar ha varit för svårt att ge mig för mina nära. Istället för att hjälpa mig upp, har mamma fått mig att dra oss ner mer och mer. Till slut pallade jag det inte, jag täntke inte göra det som en vana med mina självskadebeteenden eller med all den psykiska misshandeln. Jag ville bara bort, den mesta av tiden de senaste två åren. Därför jag tappade bort mig själv som mest efter att jag hade hittat mig själv på nytt som mest.
 
Livet kan bli komplicerat ibland. Jag förstår inte hur det kan vara skönare för mig att sova i någon annans säng än min egen, det finns mycket att tänka över... och hur kan man hitta sig själv samma sommar som man tappar bort dig själv något så kopiöst?
 
Jag tyckte det var fint att M frågade mig om mina drömmar och att hon sökte min blick. Nu när jag tänker på det blir jag tårögd. Hon förklarade att de fanns för mig, vad det än skulle vara. Detta är precis vad jag behöver.
 
Jag har varit så rädd för att det ska bli kaos men som sagt nu kan det bara bli bättre hoppas jag... Ska ta och krypa ner i sängen nu, är trött efter allting som händer. Imorgon ska jag ta mig ut och springa en lång runda, sen ska jag komma ikapp plugget.
 

Jag ska låtsas som att jag inte vet

Kategori: Personligt

Jag ska låtsas som att jag inte vet. Vet vad jag håller på med, vet att jag tackar nä och vad anledningen är. Jag ska låtsas som att jag inte vet. Jag vill inte veta. Aldrig.

Tåg

Kategori: Vardag

Har tillbringat min fredagskväll hos min bästa vän, den som är den enda som vet. Jag fick sån ångest igår efter skolan så att jag glömde bort vad jag hette. Allting snurrade och skakade och det såg ut som täcket andades. Jag vet inte hur jag ska överleva resten av denna tiden, övergångstiden.

Trött som fan, har sovit fjorton timmar inatt och är fortfarande helt slut i kroppen. Jag bor med en helt främmande familj, de är supersnälla och gulliga men jag önskar att den sista utvägen inte var använd än...

Nu är jag på G hem igen till familjen, ska käka tårta hos någon av deras vänner. Jag äter för mycket...

Lite förklaringar

Kategori: Personligt

Jag har probem med maten. Min psykolog tycker att man kan kalla det ätstörningar. Det tycker jag med, innan jag stoppar något i munnen försöker jag räkna ut kalorierna och jag får ångest när jag äter något onyttigt. Träna är ett måste och jag har en målvikt till nyårsafton. En målvikt som gör att jag egentligen inte ska äta något alls nästan... I den här ätstörningen är jag två personer... Den ätstörda och den som är "vettig" och försöker vinna över den ätstörda. Det är en kamp varje dag, varje timme och varje sekund. Hela dagarna tänker jag på mat. På vad jag vill äta, vad jag ska förbjuda mig att äta, nya maträtter, kaloriräkning, diet-tänk. Ja allt. Så jag blir ganska trött... Jag vill så gärna gärna bli av med tvånget men sen vill jag också gå ner sådär 30 kg helt utan att göra något. Alla vet ju att det inte går men man får väl drömma?
 
Så jag har ett dilemma, jag vill inte äta onyttigt och jag vill gå ner i vikt men jag vill heller inte må SKITDÅLIGT för att jag inte sköter mig och äter som man ska... Så... hjälp mig?
Jag har trots allt ett nytt hem med nya vanor och regler och jag vettefan hur jag ska komma undan med allt onyttigt. Min lilla jour-mamma kom till soffan igår med kanelbullar och mjölk. Det var så gulligt men på samma gång ville jag tacka nä.. Detta är såna vardagsproblem jag alltid tampas med men som jag inte vågat skriva. Men... nu vågar jag. 
 
Så, hur kommer er dag se ut? (=
 

Morgonen efter stormen

Kategori: Personligt

Första natten i min nya säng, jag är inte bitter... än. Familjen är jättetrevlig och de tar ögonkontakt med mig som att de vet. Jag ska få skjuts till skolan idag, har ett matteprov som jag inte hunnit plugga till... ush. Men nu i helgen ska jag bara lära känna familjen och göra mina läxor. Jag hoppas detta blir bra, som att jag får en paus från mitt kaosiga liv. Jag har sovit helt okej, har en söt liten katt som heter Emma som ha legat hos mig hela natten.
 
Ingen av mina kompisar vet att jag flyttade igår, jag skulle behöva stödet och kärleken men på sama gång så skäms jag. Jag har inte berättat för någon mer än min mamma, pappa och moster. Moster är skitförbannad på mina föräldrar att det ska behöva gå såhär långt. Jag kan bara känna detsamma. Men nu ska jag ta på mig kläder och börja ta mig till skolan.
 

Fet stor anledning

Kategori: Personligt

Jag satt på en bänk för en vecka sedan och tänkte "Det här går bara inte." Jag fick helt enkelt nog, det gick bara inte att andas längre, jag satt hellre fastklistrad på den här bänken dag ut och dag in än att gå innanför min dörr. Jag slutade hoppas på att det skulle bli bättre hemma, att det skulle förändras. Dagen efter går jag in på socialens kontor för att säga att det inte funkar längre. Min Soc-tant var sjuk så två dagar senare ringer hon upp och jag berättar att det är omöjligt att leva kvar. Nu fyra dagar senare har jag ett andra hem. Jag har fått komma till ett jourhem och känslorna kring det är blandade. Klart att det gör ont att packa saker och kläder för en månad, klart att jag kommer sakna mitt rum, klart att jag skakar vid första middagen vid det nya bordet med den nya familjen... Det är väl ändå inte så konstigt, men jag känner hopp.
 
Som min pappa sa: "Detta är för din skull."
 
Ja det kan jag säga, detta är för min skull och jag ska försöka göra det bästa av det. Sen att det är rörigt det är väl självklart, man flyttar inte till någon random familj bara sådär utan det finns ju en fet stor anledning.
 
Jag ska försöka hantera ångesten kring maten bättre nu, försöka inte ha så mycket tvångstankar utan bara leva i nuet och hoppas att jag kommer till något bättre...
 

Jag vågar inte.

Kategori: Vardag

Hej, jag vågar inte skriva offentligt vad jag känner längre. Det får stanna inne... Men jag vill så gärna uttrycka mig, annars drunknar jag i mina tankar... Vi får se....